Skapa idébeskrivning

Här hittar du en ansökningsguide till Afa Försäkrings idébeskrivning

Inledning

En idébeskrivning består av en kortfattad projektbeskrivning som beskriver projektet utifrån relevans för AFA Försäkrings målgrupper, projektidé och förväntat resultat. Medelsförvaltare behöver inte anges.

Idébeskrivningen bedöms av arbetsmarknadens parter. Den ska skrivas på svenska och så att den kan förstås av icke-specialister. Den vetenskapliga kvaliteten bedöms först i ansökan.

Att en idébeskrivning blir godkänd, innebär inte att ansökan kommer att beviljas anslag. En ansökan behöver inte föregås av en idébeskrivning.

Teknisk information

Alla uppgifter markerade med * är obligatoriska.

Alla gränser för maximalt antal tecken avser tecken inklusive mellanslag. Observera att du bör undvika att klistra in text i FoU-portalen eftersom formateringar riskerar att försvinna. Tabeller och figurer kan bifogas som PDF-bilaga. 

Idébeskrivningen ska innehålla en kortfattad beskrivning av projektet och omfatta följande delar: 

Fliken Grunduppgifter 

  • Projektledare. Projektledarens namn hämtas automatiskt från användarkontot. Projektledaren har ansvaret för och företräder projektet i kontakter med AFA Försäkring. Idébeskrivningen ska upprättas från projektledarens konto i FoU-portalen. Endast en person kan vara projektledare.
  • Projekttitel. Titeln ska vara på svenska och omfatta högst 150 tecken.
  • Projekttid. Ange ett planerat datum för projektstart och välj därefter projektlängd i rullistan.

Fliken Klassificering 

Afa Försäkring använder klassificeringar för beredning av ansökningar och för framtida analyser.

  • Forskningsområde. Forskningsområde är alltid förvalt och stämmer överens med utlysningens tema (hälsa eller arbetsmiljö).  
  • Målgrupper. Välj en eller flera målgrupper för ditt projekt.
    Målgrupp inom arbetsmiljö är arbetare och tjänstemän i privat sektor samt anställda i kommuner och regioner. Målgrupp inom hälsa är arbetare i privat sektor, anställda i kommuner och regioner och patienter. Statligt anställda ingår inte i målgruppen.  
  • Ämnesområde. Ange ett ämnesområde som motsvarar forskningens innehåll. Välj ämnesområde från rullistan.  

Fliken Projektbeskrivning

Projektbeskrivningen består av tre fält med frågor angående nytta till målgrupper, projektets syfte och förväntat bidrag till fyllande av kunskapsluckor. Observera att du inte förväntas ge en metodbeskrivning. Du ska svara på följande frågor:

  • Forskningsfråga: Definiera den konkreta frågan du ska utforska. (600 tecken)
  • Syfte: Varför bör projektet genomföras? (1600 tecken)
  • Nytta: Hur kommer projektets resultat till nytta för våra målgrupper? (1600 tecken)

Fliken Budget

Här anger du den beräknade totalkostnaden för projektet. Beloppet anges utan mellanslag och tecken i hela svenska kronor, avrundat till närmast tusental.

 

Spara/skicka in idébeskrivning

En påbörjad ansökan i FoU-portalen sparas som utkast. Du hittar din påbörjade ansökan under ”Ärenden” -”Ansökningar”.  Alla dina ändringar sparas automatiskt och du kan redigera utkastet fram tills du har registrerat din ansökan.

När du är klar med din idébeskrivning klickar du på ”Registrera ansökan” högst upp på sidan. Du får en bekräftelse via e-post.

 

Efter du har lämnat in din idébeskrivning

När du har skickat in din ansökan kan du se uppgifterna i FoU-portalen under ”Ärenden” - ”Ansökningar” – ”Inskickad”.  Observera att dina utkast inte kommer finnas kvar i FoU-portalen efter att utlysningsomgången har stängts.

 

Godkänd eller avslagen idébeskrivning

När ett beslut har fattats om din idébeskrivning, informeras du om beslutet via ett e-postmeddelande. Beslutet visas även under ”Mina sidor”.

Om din idébeskrivning blir godkänd, är du välkommen att skapa en ansökan utifrån idébeskrivningen.

Kontakt

I fall du har andra frågor som du inte hittar svar till, kontakta FoU-avdelningen på fou@afaforsakring.se